torsdag 3. september 2009

Torsdag 3/9-09

S&P 500                                   994,75 -0,33 %
Nasdaq                                   1.594,28 -0,10 %
OSX Oil Service Sector                 173,34 -2,85 %
Brent Spot                                  68,01 -0,16 %
Shanghai Composite                    2.847,90 4,90%
Nikkei 225                            10.214,64 -0,64 %

Med sterk oppgang i råvareprisene over natten venter vi en god dag på Oslo Børs. USA hadde en flat session hvor vi opplevde at det kom en del selgere på banen i løpet av den siste halvtimen, mens Asia med Kina i spissen virkelig kjørte på. De amerikanske future-kontraktene trader positivt på morgenen, og dersom forventningen står seg vil Europa ri godt i løpet av dagen. Vær dog forsiktig med å ta for store posisjoner da markedet oppleves irrasjonelt om dagen, og det meste av risikoen ligger på nedsiden. 


Watchlist: 


NHY: Alcoa melder at de oppjusterer sin forventning til det globale forbruket av aluminium på grunn økt etterspørsel fra Kina, og venter nå en vekst på 4 % i 2009. Tidligere guidet var nullvekst. Bull for Norsk Hydro. 


YAR: Etter vi gikk inn i aksjen på tirsdag, har denne gitt veldig god avkastning. Oppkjøpsryktene rundt oppkjøpet av Mosaic har enda ikke blitt verken bekreftet, eller avkreftet. MOS var forøvrig sterk (+2,5% i US igår). Jeg venter fremdeles oppgang i aksjen. 

REC: Ser fremdeles ingen triggere for solenergisektoren i det korte bildet. Stay away. 


Dagens makro: 


 - USA:Jobless claims uketall kl 14:30
 - USA:ISM non-manufacturing august kl 16:00

Update 13:40!

Nå kom det akkurat inn en melding om at verdens tredje største jernmalmeksportør, Vale, skal starte opp nedstengte gruver på grunn av økt etterspørsel fra europeiske og japanske stålprodusenter. 

Mesteparten av malmen er kjøpt inn til Japan (lengre distanse for bulkskipene enn til Kina), hvilket har resultert i at FFA-kontraktene til Q4-capesize har gått som en kule det siste kvarteret. 

Dette er meget positivt for Golden Ocean! 


7 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. hva tenker du videre om tandberg? er du fortsatt negativ?

    SvarSlett
  3. Jeg er fremdeles av den oppfatning at investorer vil vekte seg bort fra Tandberg-aksjen etter at Silver Lake valgte å kjøpe å Skype (en potensiell konkurrent av TAA). Budet priset Skype til samme cirkaverdi som Tandberg lå på i forkant av at budet ble offentliggjort(16 mrd). Det er dog to scenarier i dønningene av oppkjøpet:
    1. Silver Lake posisjonerer seg for en større konsolidering i videokonferanse industrien.
    2. Og mest sannsynlig mitt hodet; Silver Lake dropper interesse for TAA.

    SvarSlett
  4. Er det min maskin det er noe feil med, eller er dagens inlegg skrevet med billedtegn ??

    SvarSlett
  5. Okeidem,

    Jeg så at det var et problem med skriptingen i henhold til bruk av I.E. Selv bruker jeg Opera, så la ikke merke til problemet.

    Det skal være i orden nå.

    SvarSlett