fredag 11. september 2009

TGIF!

SEADRILL

Seadrill annonserte før børs at de vil utstede et konvertibelt lån pålydende USD 600 mill. med kupong 4,25-4,875% (fem års løpetid). 
Dette blir det rykter av i meglerkretser, og det varmeste ryktet hvilket florerer for øyeblikket er at selskapet ønsker å benytte lånet til å kjøpe seg ytterligere opp i riggselskapet Scorpion Offshore. Dette er også i tråd med hva ledelsen i SDRL guidet under fremleggelsen av Q2-rapporten hvor de ga uttrykk for at de
ønsket en større konsolidering i jack-up segmentet. Da er det naturlig at selskapet ser mot Scorpion Offshore hvor de allerede har en eierandel på 40%. 

• Scorpion Offshore har en flåte bestående av 7 ultra-premium jack-up rigger. 
• Selskapet har idag en market cap på ca. 1,8 mrd kr hvilket priser riggene til USD 120 mill. per stk. (Nybygg koster USD 175 mill.)
• 2010 EBITDA 50 % 
• Backloggen per rigg er gjennomsnittlig 2 år
• Priset på lave multipler. P/E 4,4, EV/EBITDA 5,4
• Seks av riggene er fullfinansiert. Gjenstående CAPEX på siste rigg, ”Offshore Mischief”, er ca USD 60 mill.
• Riggflåten passer perfekt til sjødrillens jack-up’er. 

Det er særdeles sannsynlig at vi kommer til å se en sammenslåing sinnen segmentet i nærmeste fremtid. Spørsmålet er dog hvorvidt Seadrill kommer med bud før et eventuelt salg av nybygget ”Offshore Mischief” (som visstnok er ute på markedet til langt under kostpris). Det vil isåfall være bemerkelsverdig da planen til selskapet, som tidligere nevnt, er å bli en betydelig aktør innen jack up. Scorpion Offshore er ihvertfall et spennende case, som man kanskje bør sitte med over helgen dersom man har troen på disse rykter. 

Samtidig verserer det rykter om at SDRL vil benytte pengene fra lånet til å kjøpe dypvannsriggene PetroRig II, og PetroRig III fra konkursboet til PetroMena. 
Konkursboet etter PMENAs datterselskaper PetroRig II og III har dårlig tid med å selge Rig II. Riggen er etter planen ferdig 30. September, samtidig forfaller verftsavdraget på USD 243 mill. Det er allerede kjent at Seadrill ønsker disse høytteknologiske ultra-premium dypvannsriggene hvilket passer ypperlig inn i UDW-porteføljen. CFO Trond Brandsrud har allerede kommentert at de vurderer kjøp av Rig II. 

Uansett hva man ønsker å tro, er det nærliggende å tro at noe vil skje innen kort tid. 

Ha en riktig god weekend! 

1 kommentar:

  1. For å kjøpe Score for f.eks 45 kr aksjen må SDRL ut med ca 400 mill$ for aksjene de ikke eier(60%), da får de 7 nye ultra-premium jackups med en fri kontantstrøm på ca 35 mill USD pr kvartal med syv rigger samt en backlog på nesten 2 mrd USD hvis man inkluderer den lange kontrakten de har med Petrobras på semien som ble kansellert.

    SvarSlett