torsdag 17. september 2009

Torsdag 17/9-09

S&P 500                             1.068,76 1,53 %
Nasdaq                               1.723,73 1,42 %
OSX Oil Service Sector       196,16 5,86 %
Brent Spot                               71,63 1,57 %
Shanghai Composite          3.048,97 1,64 %

Vi opplever et sterkt rally over hele linja da investorer i mer eller mindre grad søker større grad av risiko i form av aksjeinvesteringer da vi ser økt tillit til den globale økonomien. Dette påvirker råvareprisene positivt, samtidig som japanske stålprodusenter åpnet opp kapasitet som har vært stengt. USA og Asia var knallsterke. Det er farlig å shorte i dette markedet, momentumet er bunn solid og det er flust av cash på vei inn.

Watch:

YAR: Aksjen har i det siste gått på at råvareprisene har steget, noe som gir bøndene høyere inntekter, penger som kan brukes til å kjøpe gjødsel. Kina har mer eller mindre sluttet å eksportere urea, noe som har strammet til markedet for det viktige gjødselsproduktet. Kan det være at aksjen har gått for mye, for fort og at vi kan oppleve en liten korreksjon idag ?

RCL: Royal Caribbean Cruise Lines prises nå med en premium mot Carnival, noe den aldri har blitt gjort før. Investorer kommer altså til å shorte RCL og longe Carnival. 

SCORE: Tar med denne idag óg, da jeg tror aksjen har mer og gå på. Bet på konsolidering i jack-up segmentet, ledelsen i selskapet er i London med flere meglerhus denne uken. 

GOGL: Tørrbulkmarkedet er dødt, gårsdagens slutninger viste få inngåtte avtaler. Flere aktører er skeptisk til ratebildet etter at Vale har gått ut og meddelt at de ikke kommer til å gjøre videre posisjoner i bulk-markedet. Livsfarlig å shorte, da totalmarkedet for tiden er knallsterkt! 


Makro: 

14:30 USA Jobless claims 12.sep (exp. 555' / prev. 550') // 545'

16:00 USA Philadelphia Fed sept (exp. 8,0 / prev. 4,2) // 14,1

1 kommentar:

  1. VEDR DENNE

    RCL: Royal Caribbean Cruise Lines prises nå med en premium mot Carnival, noe den aldri har blitt gjort før. Investorer kommer altså til å shorte RCL og longe Carnival.

    Kan jeg be deg om å utdype hva som ligger i dette; hvem, hva, hvorfor???
    (Henvis gjerne til kilde)

    SvarSlett