onsdag 9. september 2009

Onsdag 9/9-09

S&P 500                                 1.025,39 0,88 %
Nasdaq                                   1.654,81 1,02 %
OSX Oil Service Sector           175,74 2,16 %
Brent Spot                                  69,59 -0,06 %
Shanghai Composite              2.938,57 0,28 %
Nikkei 225                            10.312,14 -0,78 %

Råvaresektoren gikk markant opp igår støttet av sterke råvarepriser. Brent olje steg forøvrig hele 6,20% i forkant av dagens OPEC – møte hvor det ventes uendrede forhold på produksjonssiden. 
Asia handlet svakt negativt i går og momentet ble drevet av selskapsspesifikke hendelser i går, hvor vi opplevde blant annet innsidesalg fra eieren i Kinas største netthandelsselskap, alibaba.com. Dette førte til en nokså stor sell-off i tech-aksjer. 

Watchlist: 

REC: Den amerikanske tynnfilmprodusenten First Solar har inngått en intensjonsavtale om å bygge verdens største solcellepark i Kina på to gigawatt. Dette er positivt nytt for hele sektoren, og mye moment vil være rundt aksjen idag. 

SDRL: Jeg synes fremdeles aksjen ser knallsterk ut. Aksjen nådde igår vårt tekniske mål (som jeg snakket om i gårsdagens oppdatering) på 107,50/108. Vi vil nok få en liten konsolideringen rundt dette nivået i dag, før aksjen stikker videre opp mot 110-nivået når børsen skal kaste fra seg... 

GOGL: Goldman Sachs har oppgradert kursmålet. De fysiske slutningene i FFA-markedet gikk opp igår, ledet av capesize båter booket fra West Australia til Kina på rater 10,35-10,40 nivå. Indeks er 10,26. Panamax’en ”Ecola” er gjort for Nopac (Northern Pacific) runde til $ 17.750 per dag, indeksen er på $ 16.800. I det store og hele betyr dette at BDI’en skal opp...

Makro
- USA: MBA Mortgage Applications (prev. -2.2%)
- USA:Beige Book kl 20:00

- USA: API Oil Inventories kl 22:30 (prev. -3.193K)

Update 12:02.

Gjorde en kort trade i Golden Ocean her i morgentimene. Aksjen lå nederst på konsolideringslinjen samtidig som den hadde støtte på den stigende trendlinjen.. Tok inn en del poster fra 6,60 og nedover, satt target opp mot øverste nivå i konsolideringslinjen (6,75), her tok vi ut resten av posten. Går aksjen videre over 6,75, hvilket jeg anser som forholdsvis lite sannsynlig er 6,80 neste nivå. Her vil det komme mange og tunge selgere.. 

Update 15:21 "I forkant av kveldens Apple-presentasjon"

Apple holder produktpresentasjon ikveld, kl. 19:00. Det er ventet at selskapet skal oppdatere sin iPod linje, samt implementere hele musikkatalogen til The Beatles inn i iTunes. Som vanlig holder selskapet kortene tett, men det verserer utallige rykter rundt nye produkter.. Størst spenning er knyttet til hvorvidt det skal lanseres en iTablet, en håndholdt miniskjerm, som skal fylle ut tomhullet mellom iPod Touch og MacBooken. Ifølge kilder skal Apple visstnok ha kjøpt opp utallige touch-skjermer i str.orden 4"-12" for å finne ut hvilken størrelse som passer best...Om den blir lansert i kveld, eller i 2010 gjenstår å se, men det vil utvilsomt sørge for store inntekter til selskapet. 

5 kommentarer:

  1. Noen synspunkter på 'dagens case' hos aksjespekulanten - NPRO?

    SvarSlett
  2. NorProp har gått som ei kule både de siste dagene og ukene. Folketrygdfondet har gått inn som 3. største aksjonær i selskapet, samt en rekke større utenlandske institusjonelle investorer. Aksjen er et veddemål på et bedret makroøkonomisk Norge hvorav investorer vil nyte godt av lave renter, høyere kjøpekraft hvilket vil gi effekter i form av høyere netto yield i næringseiendom.. Det snakkes i meglerkretser om høye nettobokførte verdier i selskapet, mener det var snakk om ca 24 kroner pr.aksje!
    Dersom du har _trua_ på næringseiendom, så er definitivt NPRO et godt bet. I bakhodet må du ihvertfall tenke på at Folketrygdfondet må anses som selgere nå, etter å få en pen avkastning siden innkjøpet startet.

    SvarSlett
  3. ok, med andre ord en fare for at man er litt sent inn, samtidig som det fremdeles kan være mye oppside. tenkte kun å være i denne helt kort, handler på momentumet, og i så måte - er folketrygdfonde så aktive på sine investeringer at det er risiko allerede nå begynner å pumpe? uansett, allerede 1%+ opp etter kjøp i ettermiddag, dvs så langt ser det fint ut. :-)

    SvarSlett
  4. Hei, lurte på om du hadde en mening om hva som skjer i score fortiden. har vært mye snakk om oppkjøp, iranerene solgte seg nettop ut(til hvem?) osv.

    takk for fin blogg.

    SvarSlett
  5. Vedr. NPRO så tror jeg at vi fremdeles har litt oppside igjen. Vi opplever nok en dag med høyt volum og mange utenlandske kjøpere, så det er tydelig at caset ikke er helt ferdig enda..

    Jeg har fundert en stund på hvem som kjøpte posten i SCORE uten virkelig å komme til en god konklusjon. Pt. ser jeg det som mulig at posten kan ha blitt delt opp til f.eks 3 mindre poster hvilket har blitt kjøpt av tre forskj. meglerhus som igjen i fremtiden vil inngå TRS-avtaler (ref. Eastern Drilling)opp mot Seadrill som har ytret ønske om konsolidering i JU-segmentet.

    SvarSlett