tirsdag 25. august 2009

Tirsdag 25/8-09

Det er ventet at Oslo Børs vil åpne noe ned i morgentimene idag, da vi opplevde et Asia-marked preget av råvare- og finansrelatert nedgang. Dårlige kvartalstall og frykt for ytterligere nedskrivninger av utlånstap for banker. Utover dagen vil vi nok oppleve en god del gevinstsikring. Idag selger vi av posisjoner på peaker frem mot makrotallene.

Short:
NHY (Har gått 4 kr på få dager). - Alu.produsenten Chalco falt 8,5% på kvartalstall! Alu.aksjer i US gikk ikke mye igår, det betyr at vi høyst sannsynlig vil se nedsalg når markedet åpner.
AKSO, SUB, ACY - Høy betaverdi mot indeksen sikrer disse en pen nedside intradag.

Jeg ville dog ventet med å ta for store posisjoner før makrotallene som kommer i
dag;

- S&P/Case-Shillers boligprisindeks kl 15:00 (prev. -17,06% / exp. -16,40%))
- USA:Forbrukertillit august kl 16:00 (prev. 46.6 / exp. 48.0)

Update case kl. 11:36

Norwegian Property.
NPRO har gjennomført en reparasjonsemisjon på inntil 50 millioner aksjer til kurs seks kroner, dette vil isolert seg gi et bruttoproveny på inntil 50 millioner kroner. Tildelingen av reparasjonsaksjene vil være ferdigstilt onsdag 26. August.
Ryktene tilsier at emisjonen har blitt overtegnet 10 ganger, og at få av aktørene har fått sin tildeling i aksjen.

Quote fra SEB:
"NPRO(1/B): Etter gårsdagens transaksjon med hovedkontoret til Wilh. Wilhelmsen som ble solgt i en 15 års sale leaseback med en brutto yield på 6,7% innebærer dette at næringsmeglere høyst sannsynlig vil anta at yield på gode eiendommer med lange kontrakter vil falle. Skulle vi redusere yield forutsetningen med 1% vil det kunne øke NAV i NPRO til NOK 16/aksje. NPRO handler i dag på rundt 80% til '09E NAV, som er en solid rabatt til peers som prises på linje med '09E NAV. Fortsatt god oppside i NPRO. KJØP med foreløpig kursmål på NOK 9,5."


Samtidig skal vi tillegge at aksjen ligger i en sterk stigende trend kortsiktig sett. Et etablert brudd, helst på økende volum, vil anses som et pålitelig signal om at en stigende trend er innledet. Aksjen tester motstanden ved ca 8.00 kroner. Dette bør gi en reaksjon ned, mens et brudd opp gjennom 8.00 kroner vil utløse et kjøpssignal. Positiv volumbalanse, dvs høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt.

1 kommentar: