onsdag 26. august 2009

Onsdag 26/8-09

Hovedindeksene hadde sin sjette plussdag på rad I det amerikanske markedet, etter sterke consumer confidence tall. Asia bouncet sterkt opp etter
OSX’en endte dog ned over 2% etter at brent-oljen har falt litt over $ 2 dollar etter OSE-close. Dette er noe på grunn av den seneste styrkingen i dollaren. Det går rykter om at utlånene i de kinesiske bankene vil svekkes fremover av redsel for nye utlånsbobler, dette har negativ effekt på energiprisene med på grunn av svekket etterspørsel. Dersom aktiviteten i Kina reduseres, vil dette ha negativ sentiment i de globale markeder.

Dersom Oslo Børs åpner opp, er det ikke gitt at vi drar oss over på minussiden. Vi mener dog at vi kommer til å åpne svakt ”unch” til ned, med olje- og oljeserviceaksjer i spissen. I bakhodet må vi ha den seneste sterke oppgangen når vi skal legge våre posisjoner for dagen.

Bull:

SDRL. Fremdeles bull på denne aksjen i forkant av res.fremleggelsen imorgen. Transocean landet igår en kontrakt på ultra dypvannsrigg med en dagrate på $ 530.000 med oppstart 3. kvartal ’10.

Av viktige makrotall idag har vi:
- USA:Varige goder juli kl 14:30 (exp. 3.0% / prev. -2.5%)
- USA:Nyboligsalg juli kl 16:00 (exp. 390k / prev. 384k)
- USA:Oljelagertall juli kl 16:30 (prev. 8.397k)

Update 14:43
Durable goods kom inn +4.9%, mot ventet 3.0%. I utgangspunktet var dette over forventning, men her er det viktig å se mellom linjene. Ordreinngangen eks. transport kom inn under forventning på +0,8%. Bakgrunnen til disse tallene er de såkalte "cash for clunkers" - pakkene som gir innvirkning i det amerikanske forbrukermarkedet...

FFA rater update 16:38
Forward - ratene for Q4 handles markert opp til nivå 37k. Bull for GOGL...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar